Ce se intampla cand un cersetor incearca sa le ofere bani trecatorilor. Rezultatele dezamagitoare ale unui experiment social

Ultima actualizare: 25-04-2015 07:03
cersetor

S-au facut multe experimente sociale despre cum ii privesc trecatorii pe oamenii strazii si cum reactioneaza cand acestia fie dau semne ca s-ar simti rau, fie ca le este foame, insa un nou clip pune lucrurile intr-o alta perspectiva.

 

Cum ai reactiona daca un cersetor ti-ar oferi toti banii sai? Asta s-a intrebat Yousef Saleh Erakat, care a vrut sa vada reactia oamenilor pusi in fata unei asemenea situatii. Iar concluziile au fost dezamagitoare.

Erakat s-a deghizat in cersetor si a stat in strada cateva ore, cu o pancarta inscriptionata cu mesajul "Nimeni nu a devenit vreodata sarac pentru ca le-a dat celor din jur" si a incercat sa le ofere bani trecatorilor.

Raspunsurile celor din jur au fost, in mare parte, negative si nepoliticoase. "N-am nevoie de banii tai. As putea sa te cumpar cu totul", ii spune un barbat, in timp ce altii il injura, iar unul este la un pas sa-l ia la bataie. 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO