Ce au gasit medicii in ochiul acestui barbat. "E un caz unic in lume". FOTO

Ultima actualizare: 07-04-2013 06:57
Cataracta

Un barbat din Austria a fost diagnosticat cu cataracta. Nimic anormal pana aici. Insa atunci cand medicii s-au uitat cu atentie in ochii barbatului, au descoperit ceva unic in lume.

Barbatul in varsta de 55 de ani a mers la doctor pentru ca vederea i se inrautatise considerabil pe parcursul a sase luni, potrivit medicilor care l-au tratat. Pacientul a declarat ca fusese lovit, cu noua luni in urma. Iar cataracta care se formase avea forma de stea.

"Natura a creat o cataracta frumoasa. Majoritatea nu sunt atat de dragute", a spus dr. Mark Fromer, oftalmolog la Spitalul Lenox Hill din New York City, chirurg al echipei de hochei New York Rangers, dupa ce a vazut imaginea.

Aparitia cataractei este un lucru comun dupa o lovitura la nivelul ochilor, a dezvaluit dr. Fromer. Printre sportivi nu e un lucru neobisnuit, avand in vedere ca acestia sunt loviti frecvent de adversari sau mingi, insa aceasta problema poate aparea si dupa un accident, de exemplu, daca se deschide airbag-ul sau soferul se loveste de volan. Insa, in majoritatea cazurilor, cataractele arata ca un nor conturat vag, de culoare alba sau galbuie.

Barbatul a fost operat, iar cazul a aparut in Jurnalul de Medicina New England, scrie Yahoo News.

Citeste si:

Omul care a creat bancomatul pentru banii care nu exista: "Avem deja comenzi din peste 30 de tari"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO