Ce a patit acest tanar dupa ce a salvat de la moarte un baiat de 12 ani. VIDEO

Dată publicare: 05-08-2012 16:23
Dată actualizare: 06-11-2012 09:33


John Clark

Cateodata faptele bune nu iti aduc numai liniste sufleteasca si impacare, ci si o multime de probleme.

Luna trecuta, John Clark, in varsta de 17 ani, din Vancouver, Washington, SUA, a auzit un baiat de 12 ani strigand disperat dupa ajutor, din valurile marii.

Clark, care isi luase licenta de salvamar cu numai cateva zile in urma, nu a stat pe ganduri si l-a salvat pe baiat de la inec. 

Ce a primit in schimb? O chitanta medicala in valoare de 2.600 de dolari. O mare parte din aceasta suma a fost plata pentru ambulanta care l-a transportat 24 de kilometri, pana la spital, dupa ce s-a plans de o durere de cap.

Parintii lui John sunt numai doi dintre cei 800.000 de oameni din statul Washington fara asigurare medicala. Dintre acestia, patru cincimi evita sa mearga la doctor, date fiind costurile tot mai mari a consulturilor si tratamentelor. 

Din fericire pentru Clark, a statie TV locala a transmis stire despre incident, iar oamenii care i-au aflat povestea au inceput sa sune si sa ii ofere asistenta financiara.

Nu este prima data cand eroii americani au fost nevoiti sa plateasca bani grei dupa ce au facut o fapta buna. Pana anul trecut, atunci cand presedintele Barack Obama a semnat James Zodroga 9/11 Compensation Act, multi dintre cei care au ajuns primii la locul atentatelor teroriste de la 11 septembrie si au salvat prin curajul si anduranta lor vietile multor oameni nu au primit asistenta medicala adecvata pentru bolile de care au contactat la fata locului, scrie New York Daily News.

Clark nu este primul salvamar care este pedepsit pentru ca a salvat o viata. Tomas Lopez din Florida a fost concediat, luna trecuta, dupa ce si-a parasit postul de pe plaja ca sa salveze viata unui inotator care se ineca intr-o zona de care el nu era oficial responsabil. Tanarul si-a primit slujba inapoi, dupa ce povestea lui a devenit subiect de stire in toata lumea.

Sursa: huffingtonpost.com


VIDEO PROTVPLUS.RO