Caz cutremurator in Republica Moldova. O mama sustine ca a inmormantat o straina in locul fiicei sale

20-10-2015 20:45


tanara moarta in R. Moldova

Caz cutremurator in raionul Cantemir din Republica Moldova. O mama sustine ca a inmormantat o persoana straina, in locul fiicei sale, care ar fi murit intr-un accident in Rusia.

Toata familia este convinsa ca fata de 22 de ani este vie si cel mai probabil ar fi fost vanduta, iar moartea ei ar fi fost inscenata de catre amicii ei. Acestia urmeaza sa fie audiati de catre oamenii legii, care au pornit o ancheta, potrivit ProTV Chisinau.

Mama: “Mie imi spune inima ca ea traieste. Pe dansa ori au vandut-o si ni s-a adus un cadavru din Moldova, ori ei ascund o crima."

Mama, care a solicitat sa ii fie protejata identitatea, spune ca fiica sa, in varsta de 22 de ani, lucra la Moscova de cateva luni, iar acasa, la parinti, si-a lasat fiica in varsta de 4 ani. Tanara divortase, iar fetita era crescuta de bunici. La inceputul lunii septembrie, femeia a fost sunata de catre prietenii fiicei sale, care au anuntat-o ca aceasta ar fi decedat intr-un accident. Totul s-ar fi produs in timp ce tanara se intorcea noaptea acasa impreuna cu iubitul sau, cetatean al Rusiei, martor la cele intamplate. Acesta ar fi spus ca tanara a fost lovita grav de un automobil.

SORA VICTIMEI: “Citez ce a zis el: “A fost tarata 50 de metri si aruncata 7-10 metri. In spravca scrie ca a fost lovita cel mai tare in piept, unde atunci cand a fost domnul expert si am ridicat rochia pana la gat, in partea pieptului nu avea nici vanataie, nici zgaraitura.”

Vestea a socat toata familia, iar atunci cand cadavrul a fost adus in Moldova de catre amicii fetei, rudele au avut primele banuieli. Oamenii spun ca in sicriul din lemn era un cadavru infasurat cu banda adeziva.

SORA VICTIMEI: "Eu nu am putut sa plang o picatura de lacrima pana a doua zi. Ma uitam la portret si ma uitam la cadavru si nu era ea. Era mult mai inalta fata asta. Si corpul si fata arata mult mai in varsta decat sora mea. 27-30 de ani, nicidecum nu arata de 22."

MAMA VICTIMEI: “Cadavrul avea parul scurt...ca paricul, pe cand la dansa parul e lung si vopsit acum in negru. Nasul nu era al ei, buzele, barbia ...”

Nu doar felul in care arata cadavrul a dat de banuit familiei. Sora tinerei nu isi explica cum prietenii fetei au trecut cu sicriul prin vama, de vreme ce doar familia are dreptul sa repatrieze cadavrul. Rudele cred ca trupul pe care l-au ingropat a fost luat de undeva din Moldova.

MAMA VICTIMEI: "In certificatul de deces nu era specificata nici republica, nici satul."

Familia spune ca nici fiica de 4 ani a tinerei nu si-a recunoscut mama. Desi din prima clipa cand au vazut cadavrul, nu au putut recunoaste fata, rudele nu au solicitat totusi o expertiza ADN. Erau prea nauciti de tot ci le se intampla, spun oamenii.

La 25 septembrie rudele au depus o cerere la procuratura prin care au solicitat exhumarea cadavrului, pentru a fi efectuat testul ADN. Seful Inspectoratului de Politie Cantemir si procurorul raionului ne-au comunicat ca se ocupa de acest caz si ca au solicitat informatii de la Interpol, iar acum asteapta un raspuns din Federatia Rusa.

Astfel, oamenii legii din Moldova urmeaza sa afle daca este sau nu pornit un dosar penal in cazul presupusului accident soldat cu moartea unui om si daca in general, accidentul a avut loc. Apoi, va fi verificata autenticitatea certificatului de deces, care ar fi fost perfectat de autoritatile din Rusia. Seful politiei din Cantemir a mai spus ca raspunsul oficial din Rusia ar urma sa ajunga 2-3 zile.

Sursa: Pro TV Chisinau

VIDEO PROTVPLUS.RO