Caz bizar. O britanica de 32 de ani s-a trezit a doua zi crezand ca are 15 ani. Cum a fost posibil

Dată publicare: 20-04-2015 12:09
Dată actualizare: 23-04-2015 00:35


amnezie

O britanica a trecut printr-o experienta demna de un film la Hollywood, pierzandu-si memoria pe 17 ani de pe o zi pe alta.
 

Naomi Jacobs, in varsta de 32 de ani, s-a trezit intr-o dimineata din 2008 crezand ca are 15 ani si urmeaza sa sustina un examen la scoala, relateaza Daily Mail. Ultimul lucru pe care si-l amintea era ca adormise cu o noapte inainte in paturile suprapuse pe care le impartea cu sora sa, iar in acea dimineata nu recunostea nimic din jurul ei, nici pe fiul ei ei de 10 ani.

In timpul noptii, Naomi Jacob, din Manchester, Marea Britanie, a fost afectata de amnezie totala tranzitorie, o forma de pierdere a memoriei cauzata de stres, care i-a sters partea "episodica" a memoriei.

Jacobs era convinsa ca era 1992, ca era o eleva de 15 ani, iar John Major era premierul Marii Britanii.

Tehnologia secolului al XXI-lea a lasat-o pe femeie destul de confuza, Jacobs declarand ca ultimul telefon mobil pe care il vazuse era de marimea unei caramizi, in timp ce internetul era un mister total.

"Eram convinsa ca voi adormi, in acea noapte, si ma voi trezi in anul 1992. Ceea ce se intampla nu era adevarat pentru mine", a spus Jacobs.

Cu toate acestea, Naomi isi putea aminti codul PIN de la cardul bancar si chiar cum sa conduca o masina.

Episoadele de lipsa a memoriei sunt asociate cu un eveniment neprevazut in cel putin o treime dintre cazurile cunoscute, potrivit expertilor. Episoadele de lipsa a memoriei sunt de obicei de scurta durata si foarte putin probabil sa se repete. Naomi Jacobs a declarat ca a inceput sa-si revina dupa circa opt saptamani.

Ea a scris o carte despre experienta sa legata de pierderea memoriei, intitulata "Forgotten Girl: A powerful true story of amnesia, secrets and second chances" ("Fata uitata: o poveste adevarata despre amnezie, secrete si o a doua sansa", n.r.), care va fi publicata in Marea Britanie pe 23 aprilie.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO