Captura impresionanta facuta de un biolog marin. "Trebuie sa recunosc faptul ca am vrut sa il gatesc". VIDEO

Ultima actualizare: 06-12-2014 07:14
homar

Descoperirea facuta de un biolog marin a facut rapid inconjurul lumii, asta dupa ce omul a reusit sa prinda cea mai mare captura a anului.

Un homar de mai bine de 5 kilograme, cu o varsta estimata de experti la peste 70 de ani, a fost gasit in apele oceanului Pacific, aproape de coasta statului american California, relateaza Daily Mirror.

Forrest Galante se afla intr-o expeditie proprie, in apropierea insulei Anacapa, atunci cand a dat, din intamplare, peste crustaceea de dimenisuni gigantice.

Acest homar, spune biologul Forrest Galante, ar fi fost un lucru obisnuit in urma cu cativa zeci de ani, astazi, in schimb, din cauza pescuitului in exces, un astfel de exemplar este cat se poate de rar.

“Fac acest lucru de mai bine de zece ani, dar nu am mai intalnit un homar atat de mare pana acum”, a marturisit Forrest Galante.

“Initial, am crezut ca este cel mai mare homar din istorie, insa am fost doar entuziasmat, acum sunt insa convins ca este cu siguranta cel mai mare prins in aceasta zona”, a mai adaugat acesta.

Dupa ce s-a gandit ce sa faca mai departe cu homarul, Forrest s-a decis sa il duca familiei sale din Santa Barbara, California, pentru a-si da si ei cu parerea.

“Trebuie sa recunosc faptul ca a fost foarte tentant sa il gatesc, are kilograme intregi de carne gustoasa, dar familia a decis sa il pastram in apa pentru a se inmulti”, a adaugat biologul.

In mod normal, explica specialistii, un astfel de homar ajunge pana la greutatea de un kilogram, iar din cauza pescuitului excesiv, rareori te intalnesti cu un astfel de exemplar.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO