Captiva in trupul unui bebelus. Cum arata fata de 19 ani care arata ca un copil de doi ani

Dată publicare: 29-01-2014 10:38
Dată actualizare: 01-02-2014 06:55


Fata pe scaun

Captiva in trupul unui bebelus. O adolescenta din India a incetat sa mai creasca, inainte sa implineasca doi ani.

La prima vedere, Ajifa Khatun pare fi un copil obisnuit, care se joaca cu fratii ei sau este tinuta in brate de parinti.

Chiar daca Ajifa arata ca un copil de doi ani, ea are de fapt 19 ani, dar s-a oprit din crestere inainte celei de-a doua aniversari.

Ea cantareste doar 7,5 kilograme si este hranita cu lingura si purtata peste tot de mama ei, apila, de 42 de ani.

Ajifa a fost un copil sanatos, cand s-a nascut, in 1994, si a inceput sa mearga si sa vorbeasca ca orice alt copil, dar, la un moment dat, cresterea ei s-a oprit, informeaza Daily Mail.

Doctorii i-au spus initial parintilor sai ca Ajifa va continua sa creasca. Ei au banuit initial o forma de cancer, apoi au sugerat ca un dezechilibru hormonal este de vina pentru oprirea dezvoltarii.

VEZI IMAGINILE CU AJIFA, AICI

Acum, oamenii de stiinta banuiesc ca Ajifa ar putea suferi de sindromul Laron, o problema genetica rara, care afecteaza doar 300 de persoane de pe glob, dintre care o treime traiesc in Ecuador.

Persoanele care traiesc cu sindormul Laron au o lipsa a unui hormon numit Insulin-like Growth Factor 1, sau IGF-1, care stimuleaza cresterea si divizarea celulara.

Cercetatorii lucreaza la un medicament care va face, in mod artificial, ceea ce genele afectate de de sindromul Laron ar trebui sa fac in mod natural: protejarea impotriva degradarii AND-ului care duce la aparitia cancerului.

Sursa: Daily Mail

Tags: adn, laron, crestere,


VIDEO PROTVPLUS.RO