Capitolul la care Moldova ne-a intrecut: topul celor mai bautoare natiuni din lume

Dată publicare: 15-03-2013 16:32
Dată actualizare: 18-03-2013 06:44


bautori

Pentru ca se apropie Ziua Sfantului Patrick - Ziua nationala a Irlandei - CNN a realizat un clasament cu cele mai tari natiuni atunci cand vine vorba de petrecere si bautura.


Pe primul loc in topul celor mai mari bautori din lume se afla bineinteles Marea Britanie. "Daca irlandezii au o singura zi pe an in care sarbatoresc dragostea fata de alcool, englezii au 3: ieri, azi si maine", glumesc cei de la CNN care le-au oferit englezilor pozitia de lider.

Pe locul 2 se afla China, unde cea mai consumata bautura este Bajiu, un soi de rachiu traditional, o bautura spirtoasa fabricata din cereale. Aceasta mai poate fi folosita si pe post de degresant industrial.

Podiumul este completat de Rusia, unde consumul de votca este un sport national. "Bautul de alcool in Rusia nu este doar o placere, ci se indura cu stoicims" spun ironici jurnalistii englezi.

Romania nu se afla in topul celor mai "bautoare" natiuni din lume. La acest capitol, Moldova ne-a intrecut. Englezii au plasat Moldova pe locul 6, impresionati ca Organizatia Mondiala a Sanatatii i-a numit pe vecinii nostri liderii consumului de alcool.

"Moldovenii beau in exces, insa au o foarte buna colectie de vinuri autohtone de unde pot alege. Rachiurile lor te fac sa te simti de parca te-ai lovi cu un ciocan in cap, insa fara luxul de a cumpara un ciocan" au mai glumit englezii.


Topul celor mai bautoare natiuni din lume

10. Australia
9. Germania
8. Uganda
7. Coreea de Sud
6. Moldova
5. Ecuador
4. Franta
3. Rusia
2. China
1. Marea Britanie

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO