Cand le-a spus ce a facut, medicii au crezut ca este o gluma, dar radiografia i-a lasat fara cuvinte. Ce inghitise barbatul

13-05-2016 16:03

radiografie

Un barbat de 29 de ani, din Irlanda, s-a dus la Urgente dupa ce timp de patru ore a vomitat incontinuu, acuzand dureri violente de stomac.

Cand s-au uitat pe radiografia facuta imediat, medicii pur si simplu au ramas fara cuvinte cand au vazut cu ce se confrunta: barbatul inghitise un telefon mobil, care se afla in abdomen, chiar deasupra stomacului potrivit International Journal of Surgery Case Reports.

De altfel, barbatul le spusese medicilor ca inghitise telefonul de cum intrase in camera de garda, dar pentru ca acesta era cunoscut cu tulburari psihice, afirmatia lui a fost pusa la indoiala. Pacientul a mai spus ca facuse acest lucru cu sase ore inainte de a ajunge la spital.

Dupa opt ore, radiografia a dezvaluit ca telefonul inaintase in stomac, dar inca nu ajunsese in intestin.

Medicii de la Spitalul Adelaide and Meath au decis sa-l opereze. Prima interventie a fost prin introducerea unui endoscop in stomac care urma sa localizeze si sa scoata prin esofag dispozitivul.

Pentru ca aceasta interventie a esuat, medicii au fost nevoiti sa-i faca o incizie mare in abdomen prin care telefonul a fost extras.

Medicii au spus ca au de-a face frecvent cu pacienti care inghit diverse obiecte, insa acesta este primul caz in care cineva ingereaza un mobil. De aftfel, cazul a fost prezentat pe larg in jurnale medicale.

Pacientul si-a revenit complet la patru luni dupa interventie.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO