Caini care primesc anti-depresive atunci cand sunt lasati singuri acasa. Cat de mult ii afecteaza

Ultima actualizare: 03-04-2017 06:51
Caini depresivi

 Nevoiti sa plece la munca, stapanii le administreaza anti-depresive patrupedelor pentru a le diminua suferinta.

Declaratia a fost facuta de conservatoarea britanica Rebecca Pow, care sustine ca foarte multi stapani le administreaza medicamente cainilor lor pentru a-i calma in orele in care acestia sunt plecati de acasa, potrivit DailyMail.

Conservatoarea a declarat ca patrupedele, care sunt lasate singure acasa pentru multe ore, intra in depresie. "Vedem des caini inchisi in locuinte pentru cateva ore, tocmai de aceea foarte multi sufera de probleme psihologice. Veterinarii le administreaza Valium pentru a-i calma".

Specialistii nu interzic utilizarea medicamentului, ci spun ca acesta este folosit pentru a trata diferite probleme psihologice precum anxietatea produsa de separare, sindromul de intestin iritat si sindromul cainelui agitat.

Totusi, acesti atrag atentia asupra faptului ca medicamentul nu trebuie folosit in mod excesiv. "Veterinarii nu transforma in rutina administrarea medicamentelor pentru astfel de probleme, care pot fi rezolvate usor prin schimbarea de comportament al stapanului", afirma Gudrun Ravetzl, Presedintele Asociatiei Veterinarilor Britanici.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO