"Berea si vinul ne-a facut infractori". Procesul de un miliard de dolari inaintat de cinci detinuti

Dată publicare: 05-01-2013 12:58
Dată actualizare: 08-01-2013 06:50


bere si vin

Cinci detinuti care au fost condamnati pentru diverse infractiuni, intre care ucidere din culpa si posesie de droguri, dau vina pe alcool pentru faptele lor, iar acum vor ca producatorii de bere si vin sa-i despagubeasca.

Cei cinci detinuti, aflati intr-o inchisoare din Idaho, Statele Unite, au dat in judecata pentru un milliard de dolari opt din cele mai mari companii din lume ce produc bere si vin, sustinand ca acestea ar fi trebuit sa-i avertizeze ca bauturile pot produce dependenta.

Reclamantii sunt Keith Allen Brown, Steven J. Thompson, Woodrow J. Grant, Cory A. Baugh si Jeremy J. Brown, iar procesul a fost inregistrat la Tribunalul din Boise, Idaho, pe data de 10 decembrie 2012, potrivit Daily Mail.

Detinutii spun ca Miller Brewing Company, Anheuser-Busch, Adolph Coors, Brown-Furman, American Brands Inc, Pepsi-Cola, RJR Nabisco, Gallo's Winery, Ernest Gallo si Julio Gallo Winery ar fi trebuit sa aplice etichete pe sticle prin care sa atentioneze consumatorii ca alcoolul poate produce dependenta.

Cei cinci detinuti nu sunt reprezentati in proces de un avocat, iar companiile producatoare de vin si bere nu au exprimat inca niciun punct de vedere.

Toti cei cinci detinuti sustin ca istoricul lor penal a debutat dupa prima lor inghititura de alcool.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO