Barbatul cu cele mai lungi unghii din lume: nu si le-a mai taiat de 62 de ani si a intrat in Cartea Recordurilor. FOTO

04-10-2015 15:53


unghii cartea recordurilor

Shridhar Chillal, un barbat de 78 de ani din India, a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind barbatul cu cele mai lungi unghii de la mana din lume.

Barbatul nu si-a mai taiat unghiile de la mana stanga, din 1952, pe cand avea 16 ani. Nu a renuntat la acest obicei, chiar daca i-a creat dificultati la munca sau in viata amoroasa.

Shridhar a fost recunoscut, oficial, de Cartea Recordurilor, ca "barbatul cu cele mai lungi unghii la o mana din toate timpurile" si va fi inclus in editia din 2016.

Acesta a explicat si motivul pentru care a luat aceasta decizie stranie: "Cand eram elev, eu si unul dintre colegii mei am fost batuti crunt de un profesor pentru ca i-am rupt unghia, din greseala. Avea o unghie foarte lunga. L-am intrebat de ce ne-a batut si ne-a spus ca l-am enervat foarte tare, nu stim cum este sa iti lasi unghiile sa creasca atat de mult. Daca nu ne vom lasa si noi unghiile sa creasca la fel de mult,  " a declarat barbatul pentru Daily Mail. Asa ca a acceptat "provocarea".

Barbatul este foarte mandru de unghiile lui si vrea sa le doneze unui muzeu. In total, unghiile de la mana stanga masoara, impreuna, 900 cm. Unghia de la degetul mare este cea mai lunga: doi metri. Celelalte unghii au  o lungime intre 166 de cm si 181 de cm.

Desi este mandru de realizarea lui, acesta a declarat ca probleme au tot aparut dupa ce au inceput sa ii creasca unghiile. "Familia s-a opus, apoi profesorii s-au opus. Cand a venit vremea sa ma insor, nimeni n-a vrut sa se insoare cu mine, am vazut vreo 10-12 fete. Daca fata accepta sa se marite cu mine, familia ei se speria, crezand ca o voi strangula, si refuzatu. In alte cazuri, cand familiile erau de acord, fetele refuzau, spunand ca nu vor sa se marite cu un barbat murdar" a spus acesta.

Culmea, Shridar s-a casatorit, la 29 de ani, cu cumnata fratelui sau.  Acum, dupa ce a intrat in Cartea Recordurilor, barbatul e decis sa renunte la unghii, sa le taie si vrea sa le doneze unui muzeu.

"Am inceput sa fac asta la 16 ani, au trecut 62 de ani de cand nu mi-am mai taiat unghiile. Dar, la varsta mea, acum e din ce in ce mai dificil sa ma descur cu ele. Dar as vrea sa fie conservate si prezente intr-un muezu. Le voi dona". Faptul ca a intrat in Cartea Recordurilor este cea mai mare bucurie pentru Shridar, care spune ca acum va fi recunoscut in intreaga lume cand va mai calatori.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO