Baie de sange sau Ziua Judecatii de Apoi? Fenomenul bizar care a inrosit peste noapte apele marii si care a semanat panica

27-11-2014 17:01


mare rosie China

Turistii din China au crezut ca un om a cazut prada rechinilor aproape de tarm pana au descoperit adevarata cauza a fenomenului.

Oamenii s-au panicat teribil cand au vazut ca apele marii devenisera purpurii peste noapte. Plaja din Shenzhen, provincia Guangdong, a devenit asemenea scenei unui film de groaza, relateaza The Mirror.

Cativa localnici au crezut ca un inotator a fost sfartecat de rechini, iar altii au mers mai departe si au afirmat ca acesta era semnul ca Ziua Judecatii de Apoi se apropie.

Insa, adevarata cauza a fenomenului s-a dovedit a fi cu totul alta. Apele de la tarm au fost invadate de mii de flori de alge, fapt care a determinat schimbarea culorii in rosu aprins.

Un oficial de la agentia locala de protectia mediului a spus: "Fenomenul este inofensiv, insa vom interzice pescuitul, inotul si alte sporturi nautice pana cand florile de alge nu se retrag in larg".

 

Sursa: The Mirror

Tags: mare, china,

VIDEO PROTVPLUS.RO