Baiatul care a dus de nas intreaga armata a Marii Britanii: "As fi facut orice ca sa omor talibani"

Ultima actualizare: 05-11-2012 12:55
soldat minor

Un adolescent a mintit armata Marii Britanii ca sa poata lupta pe frontul din Afganistan, chiar daca nici acum nu este considerat suficient de matur pentru unele jocuri pe computer.

Foarte determinat, britanicul Adam Wilkie avea doar 17 ani cand s-a alaturat camarazilor lui care erau in provincia Helmand din Afganistan. Legile internationale interzic persoanelor care nu au implinit 18 ani sa se alature trupelor combatante.

Dar Adam a reusit sa duca pe toata lumea de nas, iar superiorii nu si-au dat seama ca au de-a face cu un minor, intrucat fizicul tanarului nu tradeaza asta.

Adam Wilkie a petrecut sase saptamani pe front, pana comandantii si-au dat seama ca s-ar putea sa nu aiba varsta legala.

Dar in tot acest interval, adolescentul s-a distins prin curajul lui iesit din comun. Un camarad de-al sau a povestit: “Era disperat sa ajunga pe front si sa se afirme. Arata mai matur decat varsta pe care o are, astfel incat nimeni nu s-a gandit sa-i verifice varsta”.

Cand s-a descoperit varsta lui reala, soldatul, a carui regiment era denumit “Leii Angliei”, a fost trimis acasa.

Un purtator de cuvant al armatei a declarat: “Este regretabil ce s-a intamplat. Este o situatie extrem de rara si a fost posibila din cauza unei erori umane”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO