Autoritatile din SUA, in ALERTA. Un obiect zburator neidentificat era sa doboare un avion in Denver

Ultima actualizare: 07-11-2012 20:43
OZN

VIDEO. Incidentul aerian a avut loc in cursul zilei de luni, dar abia miercuri informatiile au fost date publicitatii, scrie huffingtonpost.com. Expertii in aviatie nu au reusit sa gaseasca pana acum nicio explicatie.

Obiectul zburator nu a fost inregistrat de aparatele radar din zona, insa era cat pe ce sa loveasca un avion particular care circula la 2,5 kilometri altitudine, deasupra Golfului Cherry, in Denver.

"Nu stiu stiu daca a fost un avion controlat de la sol cu telecomanda sau altceva, insa un obiect m-a depasit, zburand indirectia opusa. S-a intamplat acum 20-30 de secunde… Arata ca un avion de mari dimensiuni controlat cu telecomanda". Acestea au fost frazele prin care pilotul aeronavei particulare a anuntat turnul de control despre incident. Inregistrarea conversatiei dintre pilot si turnul de control poate fi ascultata mai jos.

Expertii in aviatie cred ca obiectul zburator neidentificat ar putea fi o drona militara, un avion teleghidat sau o pasare de mari dimensiuni.

Reporterii postului american de televiziune 9News si-au contactat sursele federale si militare, dar si cluburile de aviatie din zona. Acestea au declarat, neoficial, ca nu a fost vorba despre o drona sau un avion teleghidat. 

Nu este prima data cand autoritatile americane se confrunta cu o astfel de situatie. In martie 2011, mai multi locuitori din Lafayette, Colorado, au filmat trei surse de lumina care se plimbau pe cer. Cele trei surse erau asezate intr-un triunghi si se indreptau spre nord-est. "S-au stins pur si simplu si au disparut", a spus unul dintre martori.

In 2010, votantii din Denver au respins o propunere de infiintare a unei comisii de urmarire a extraterestrilor. Propunerea fusese inaintata de Jeff Peckman, care, in 2008, sustinea ca ar fi filmat un extraterestru care il pandea de la fereastra casei sale din Nebraska.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO