Autoritatile din Malawi, in alerta. Motivul pentru care acestei mame ii este frica sa ii mai dea drumul din brate fiului ei

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59
albinism

Edna Cedrick este o mama disperata din Malawi, care refuza sa ii mai dea drumul din brate fiului ei albinos, dupa ce fratele geaman al acestuia a fost rapit si decapitat.

"L-au smuls de langa mine si l-au luat cu forta", a declarat mama disparata. Cateva zile mai tarziu, femeia a fost chemata de politie ca sa identifice capul fiului ei, corpul fiind mutilat si vandut pe bucati de rapitori.

Aceasta tara este recunoscuta pentru practici oculte, iar copiii albinosi care se nasc aici sunt tot timpul in pericol. Iar politia nu reuseste sa opreasca uciderea in numar tot mai mare a persoanelor care sufera de aceasta tulburare genetica.

Din noiembrie 2014, cel putin 18 persoane afectate de aceasta boala au fost ucise si cinci au fost rapite si sunt date disparute, potrivit unui raport facut public de Amnesty International.

Se crede ca oasele victimelor sunt folosite de practicantii medicinei traditionale in Malawi si Mozambic pentru a fi folosite la farmece si pregatirea de potiuni magice.

"Oamenii imi spun in fata ca ma vor vinde. Odata cineva a afirmat ca valorez sase milioane de kwacha (10.000 de dolari). M-am simţit ranit ca mi se poate pune o eticheta cu un pret', a afirmat un barbat albinos.

Uciderile si atacurile brutale au "creat un climat de teroare" pentru aproximativ 10.000 de albinosi care traiesc in Malawi, a afirmat directorul Amnesty pentru sudul Africii, Deprose Muchena.

Mai mult, politia a inregistrat din noiembrie 2014 cel putin 39 de exhumari ilegale de albinosi sau cazuri de persoane aflate in posesia unor oase si fragmente de corp ale unor oameni care au suferit de albinism, se menţionează in raport. Politia a inregistrat de asemenea cel putin 69 de crime impotriva albinosilor in aceeasi perioada. Condamnarile au fost putine si politia nu are pregatirea, instrumentele si resursele necesare pentru a investiga crimele, se mentioneaza in raport.

"Autoritatile din Malawi au esuat lamentabil, lasand acest grup de oameni la mila bandelor criminale care ii vaneaza pentru parti ale corpului", a spus Deprose Muchena.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO