Cum a ajuns Hitler sa fie evreu in pasaport si sa primeasca viza de intrare in Palestina

Dată publicare: 17-11-2011 17:54
Dată actualizare: 03-11-2012 20:54


Adolf Hitler

Marea Britanie nu numai ca a luptat impotriva lui Adolf Hitler, dar autoritatile din Regat au avut timp sa faca si misto pe seama acestuia.

Un pasaport fals eliberat in Marea Britanie pe numele lui Adolf Hitler il descrie pe acesta drept “un evreu cu o mica mustata”.

Simtul umorului de care au dat dovada oficialii in timpul celui de-al Doilea Raboi Mondial a fost descris de presa din Regat drept “deplasat”.

Gluma a fost facuta de oficialii din Special Operations Executive, grupul desemnat sa invadeze tarile ocupate de nazisti.

SOE a fost fondata in iulie 1940, in apogeul crizei care a urmat capitularii Frantei. Organizatia se baza mai ales pe serviciile agentilor sub acoperire si a spionilor. 500 au fost trimisi numai in Franta, imediat ce tara a fost ocupata de nazisti.

Bineinteles, in aceste scopuri, SOE elibera acte de identitate false. Cel al lui Hitler este menit sa fie o gluma si se afla Arhivele Nationale ale Marii Britanii.

Pe langa litera rosie “J” - simbolul pentru evrei pe pasapoartele nemtesti - oficialii din SOE i-au eliberat lui Hitler si o viza de intrare in Palestina, care era ocupata de britanici in acel moment.

La sectiunea Ocupatie este trecuta cea de pictor, iar la Semne Distinctive, “mustata mica”.

“Am vazut falsurile si sunt absolut immaculate. Toate arata autentic, au toate stampilele si semnele care trebuie. Documentele pe care le-au falsificat nu au trezit nicio suspiciune regimului nazist, atat de buni erau. Pasaportul lui Hitler este de neinlocuit, iar valoare lui, inestimabila”, a declarat reprezentantul Arhivelor Nationale, Mark Dunton.

Expertul in varsta de 51 de ani, care lucreaza pentru Arhivele Nationale ale Marii Britanii de aproape trei decenii, a mai spus ca falsul pasaport este un exponent perfect al obiceului oficialilor din Regat de a face haz de necaz in timpul razboiului.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO