"Au umplut golul lasat de sotul meu". Motivul pentru care autoritatile doresc sa ia lebedele ingrijite de o americanca

Dată publicare: 24-05-2017 08:28
Dată actualizare: 27-05-2017 07:32


Mai multe familii cu locuinte pe malul unui lac din Arkansas au dus in zona cateva lebede pentru a popula iazul pe care il au in proprietate comuna.

Doua dintre lebede s-au atasat de o femeie. Toate ar fi bune si frumoase, dar doamna in cauza si vecinii au aflat, cu stupoare, ca inaripatele sunt obligate sa isi ia zborul.

Si asta pentru ca au fost importate ilegal din Florida.

In fiecare dimineata, Maggie isi cheama noii prieteni.

Maggie: "- Cred ca ma iubesc, asta s-a întamplat. Anul trecut, sotul meu a murit. Il chema Howard. Lebedele le avem de la începutul lui iulie. Pe una am numit-o dupa sotul meu, Howard. Pe cealalta am botezat-o Elvis."

Reporter: "- Sunteti mereu impreuna, nu-i asa?"

Maggie traieste pe malul lacului de mai bine de 30 de ani. A vazut multe pasari, dar niciuna precum lebedele care s-au apropiat inexplicabil de mult de ea.

Maggie: "- Lebedele au umplut golul lasat de disparitia sotului meu."

Acum insa femeia a aflat ca trebuie sa se desparta de amicii ei inaripati. Autoritatea pentru pescuit si vietati salbatice din Arkansas a anuntat asociatia de proprietari ca lebedele au fost aduse din alt stat, Florida, iar legea interzice acest "import".
Oficial: "Exista niste reglementari care interzic trecerea acestor pasari dincolo de limita administrativa a statelor federale."

Oficial: "Am vorbit cu reprezentantii Autoritatii din Arkansas si mi-au spus ca nu exista nicio sansa ca lebedele sa ramana pe acel lac. Au fost aduse ilegal, iar legea afirma ca prezinta un risc de siguranta."

Oficial: "Am inregistrat mai multe incidente documentate, plangeri ca au fost agresive cu copiii. Am trimis cel putin trei notificari asociatiei de proprietari, prin care le-am adus la cunostinta ca nu pot pastra legal aceste pasari."

Maggie: "Vino mai aproape. Tu esti lebada mea."

Luna iulie este termenul limita fixat de autoritati pentru expulzare - fie înapoi in Florida, fie intr-o rezervatie.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO