Au renuntat la haine pentru a salva maternitatea. Decizia curajoasa a 11 moase

Dată publicare: 08-09-2013 08:04
Dată actualizare: 11-09-2013 07:05


moase

Fara inhibitii si decise sa rezolve singure problemele financiare ale maternitatii unde lucreaza, mai multe moase dintr-o suburbie pariziana au renuntat la uniforme.

Au pozat nud pentru un calendar, in speranta ca vor strange bani ca sa renoveze sectia. Sedinta foto a avut loc chiar in spital, in timpul unei garzi nu foarte aglomerate.

De cativa ani de zile, angajatilor de la o maternitate pariziana li se promite ca sectia va fi renovata si extinsa. Iar cand autoritatile au dat, in sfarsit, unda verde, bancile au refuzat imprumutul. Iar sectia e acum pe punctul de a fi inchisa.

Satule de promisiuni, moasele au lasat pudoarea la o parte si s-au dezgolit. Fotograf a fost un kineto-terapeut din spital si intreaga echipa de medici si asistente le-a incurajat pe cele 11 curajoase.

Ascunse partial dupa echipamentele medicale sau fotografiate cu uniformele deschise, moasele s-au gandit ca asa vor reusi sa stranga bani.

Un calendar costa 15 euro, dar ele spera sa atraga si multi donatori, impresionati de soarta maternitatii.

Anual, 1650 de copii vin pe lume in maternitatea LesLillas, din Franta, pioniera in lupta pentru drepturile femeilor. Insa cladirea este veche de 50 de ani si nu mai face fata noilor cerinte impuse de lege.

Sursa: Pro TV

Tags: moase, calendare,


VIDEO PROTVPLUS.RO