Au oprit o masina funerara si au ramas socati cand au vazut ce se ascunde in ea. Captura facuta de politistii din Rusia

Dată publicare: 27-10-2015 15:17
Dată actualizare: 30-10-2015 07:00


masina funerara

Aproape o jumatate de tona de caviar de contrabanda a fost descoperita de politia rusa in sicriul transportat de o masina funerara oprita pentru exces de viteza.

Soferul dricului a spus politistilor ca transporta cadavrul unei femei, insa in masina nu era nimeni, a scris politia regionala intr-un comunicat. Agentii de politie au gasit in sicriu cutii de plastic pline cu caviar, ascunse sub coroane de flori si chiar in interiorul sicriului, in total 500 de kilograme.

Soferul dricului si pasagerul sau au spus politiei ca nu stiau ca transporta caviar, adaugand ca au fost platiti cu 25.000 de ruble (350 de euro) pentru a transporta sicriul la o morga, acesta fiind pus in masina de oameni pe care nu ii cunosteau.

Nu s-a precizat valoarea caviarului, insa pretul unei cutii de 100 de grame de caviar din Marea Caspica, principala zona de productie pentru caviarul rusesc, este de cel putin 7.500 de ruble (105 euro) in Rusia.

In contextul declinului accentuat al populatiilor de sturioni in stare salbatica, pescuitul lor a fost interzis de Rusia in 2006, exportul de caviar de la pesti din afara crescatoriilor fiind interzis la nivel mondial in 2007.

La sfarsitul anului 2010, celelalte patru tari riverane Marii Caspice (Kazahstan, Azerbaidjan, Turkmenistan si Iran) au incheiat un acord cu Moscova pentru respectarea unui moratoriu de cinci ani in privinta pescuitului de sturioni.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO