Au fost schimbate la nastere si au aflat adevarul dupa 10 ani. Povestea desprinsa parca dintr-un scenariu de la Hollywood

10-02-2015 19:52

copii schimbati

Familiile a doue fete care au fost schimbate la nastere in urma cu 20 de ani vor primi daune morale de 1.88 milioane de euro din partea clinicii unde a avut loc incidentul, a stabilit un tribunal din Franta.

Totul s-a intamplat in 1994, cand fetele au fost inversate accidental de o asistenta. Desi ambele mame au observat ca ceva era in neregula si au incercat sa se asigure la spital ca bebelusul pe care il iau acasa este, intr-adevar, al lor, reprezentantii clinicii le-au spus ca nu s-a facut nicio greseala, scrie BBC News.

In 2004 insa, una dintre mame a descoperit cu stupoare ca fata pe care o crescuse timp de 10 ani nu era a sa, din punct de vedere biologic, dupa ce a facut un test ADN. Investigatia declansata atunci a scos la iveala un adevar greu de acceptat: fiica biologica a familiei se aflase in tot acest timp la numai cativa kilometri distanta.

De la aflarea adevarului, cele doua familii s-au distantat si au continuat sa-si creasca fetele pe care le-au luat din maternitate. "Ar fi fost prea dificil sa mentinem legatura, asa ca ne-am separat si am zis sa mearga fiecare pe drumul sau. Era singura cale prin care puteam gasi stabilitate", a declarat Sophie Serrano, una dintre mame.

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO