"Au fost cele mai infricosatoare 10 minute din viata mea". Panica la bordul unui avion care a coborat 7.000 m in 10 minute

30-01-2016 14:00


zbor Air Canada

Un avion de pasageri ce calatorea din New Jersey spre Vancouver in noaptea de vineri spre sambata a avut probleme cu presiunea si a declarat stare de urgenta la 10.000 de metri altitudine.

Calatorii Air Canada au avut partea de spaima vietii lor cand s-au trezit cu mastile de oxigen cazute, semn ca presiunea din avion a scazut brusc.

Pilotii au declarat imediat stare de urgenta si au dus aeronava la o altitudine mai mica astfel incat sa nu puna in pericol viata pasagerilor. In doar 10 minute avionul a ajuns de la 10.000 de metri la 3.000 de metri.

La un moment dat, avionul zbura in jos cu o viteza de 1.300 metri pe minut, au povestit cei din avion. Din fericire, niciuna din cele 107 persoane de la bord nu au fost ranite.

"Au fost cele mai infricosatoare 10 minute pe care le-am trait. Felicitari echipajului", a scris un pasager pe Twitter.

Manevra brusca de reducere a altitudinii a fost una la care pilotii recurg in caz de decompresie. Ei au decis apoi aterizarea de urgenta pe aeroportul International Toronto Pearson.

 

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO