Atentie la ce postezi pe Facebook. Un mesaj ar putea sa-ti compromita sansele la un loc de munca

01-01-2013 21:44

Facebook

Elevii sau studentii care folosesc retelele de socializare online pentru a-si marturisi prietenilor betiile de la chefuri si fanteziile erotice trebuie sa renunte la acest obicei chiar acum daca nu vor sa-si pericliteze viitorul.

Facebook sau Twitter sunt invadate de povestiri despre petrecerile decandente ale unor tineri care sunt inca in scoala si viseaza la o cariera, ceea ce i-a determinat pe sefii unor institutii de invatamant sa-i atentioneze ca aceste gesturi le pune in pericol perspectiva obtinerii locului de munca visat.

Nebunia confesiunilor online a cuprins pe toata lumea, iar elevii de liceu sau studentii gasesc ca este cel mai bun mijloc prin care sa aduca la cunostinta cat mai multor persoane activitatile lor extra curiculare.

Raymond Ciborowski, care lucreaza la departamentul de resurse umane al Universitatii Swansea din Marea Britanie, a declarat pentru Daily Mail: “Suntem ingrijorati de continutul mesajelor postate online. Folosirea retelelor de sociale cu iresponsabilitate poate distruge sansele obtinerii unui loc de munca bun, din moment ce companiile isi cauta informatii si din aceste surse despre potentialii angajati”.

Din dorinta de a epata, foarte multi elevi si studenti isi impart informatii personale, cu continut explicit, unor prieteni. In mediul online, aceste informatii se raspandesc foarte repede si ajung sa fie cunoscute de o masa mare de indivizi.

Filmele de recrutare se folosesc de acest lucru si isi cauta informatii despre cei care aplica pentru un loc de munca. Aceasta practica este aplicata si de companiile si firmele de recrutare din Romania.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO