Artista care vrea sa redefineasca decenta. A mers nud prin tot orasul, pana la o expozitie. Cu ce era, totusi, "imbracata"

Dată publicare: 24-06-2014 11:15
Dată actualizare: 27-06-2014 07:10


Milo Moire

Este ceea ce se vede in imagini arta? Da, fara indoiala, spune Milo Moiré, de profesie psiholog si "performance artist", care traieste in Dusseldorf, Germania.

In urma cu cateva zile, Milo Moiré a decis sa se invaluie doar in cuvinte, mai precis, in numele obiectelor vestimentare pe care le-ar purta in mod normal. A plecat asa pe strada, a mers cu autobuzul, pentru ca in final sa se aseze la coada de bilete de la Art Basel, un eveniment artistic exclusivist. 

 

Timp de o ora, Milo Moiré a fost admirata de trecatori, unii s-au uitat la ea cu circumspectie, altii i-au zambit, iar altii au facut chiar fotografii cu ea. Asta pana cand cativa bodyguarzi au somat-o sa-si puna haine pe ea. 


Milo Moiré nu este la prima "isprava" de acest fel. Acum cateva saptamani, a pictat in public dezbracata, cu oua acoperite cu vopsea, carora le-a dat drumul sa cada din vagin. 


Milo Moiré s-a nascut in Elvetia si se recomanda drept psiholog, pictor, dar mai ales "performance artist". Scopul ei declarat este sa-i invete pe oameni sa gandeasca liber.

"Performance art" este un gen artistic de avangarda care consta in interpretarea operei, care e o actiune, o "sceneta" si nu o pictura sau o sculptura traditionala. "Performance art" s-a nascut in anii ’60, dar continua si in ziua de azi sa socheze.

Cum in acest domeniu originalitatea este cuvantul de ordine, Moire se poate considera cu siguranta cu un pas inaintea celorlalti prin unicitatea creatiilor sale. Artista realizeaza tablouri abstracte intr-o piata publica din Germania, insa modul in care o face e ceea ce o deosebeste de restul performance artistilor.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO