"Arrivederci e grazie". Suma exorbitanta platita de 4 turisti, pentru inghetata la cornet, in Roma

Dată publicare: 07-05-2013 13:02
Dată actualizare: 10-05-2013 07:01


inghetata roma

O familie de britanici, aflata in vizita in Roma, a fost foarte aproape sa inghete la propriu, in momentul in care au primit nota de plata pentru patru inghetate la cornet.

Roger si Wendy Banister, impreuna cu fratele barbatului, Steve, si sotia acestuia, Joyce, au platit nu mai putin de 64 de euro pentru un desert departe de a fi pretentios.

Culmea este ca grupul sesizase ca preturile de la terase cresc instantaneu daca se aseaza la masa, asa ca au comandat inghetatele "pentru acasa".

"Nici macar nu mi-au multumit atunci cand am platit. Nu ma mira. Cum e posibil sa ceara 50 de lire sterline pentru patru inghetate la cornet? Daca am fi vrut si frisca la inghetata, mai plateam cate 3 euro de persoana", a povestit Roger Banister pentru Sky News.

Britanicul spune ca incidentul, petrecut in ultima zi a vacantei, a stricat o experienta altfel excelenta.

Discutiile grupului despre pretul urias platit pentru cele patru inghetate au fost auzite intamplator de un consilier care trecea prin zona. Acesta s-a oferit sa le inapoieze turistilor suma platita, insa oamenii au refuzat, precizand ca prefera ca banii sa ajunga la o organizatie caritabila.

Un angajat al terasei care a vandut inghetata respectiva a venit cu explicatii: "Preturile sunt afisate clar. Au primit ce au cerut - patru inghetate. Nici macar n-au comandat cea mai scumpa inghetata pe care o avem si care costa 25 de euro. Puteau sa aleaga una de 2 sau 3 euro. Pentru 16 euro, au primit aproape 1 kilogram de inghetata. Ce voiau mai mult?".

Mai mult, respectivul angajat sustine ca astfel de incidente se petrec des la locul sau de munca: "Saptamana trecuta s-a intamplat acelasi lucru cu un grup de turisti spanioli, dar preturile sunt afisate. Daca nu vor inghetata noastra, pot sa mearga in alta parte".

In 2009, un alt caz similar a ajuns in presa: un cuplu de japonezi a platit 695 de euro pentru cina luata la un restaurant de langa Piazza Navona, una dintre cele mai populare zone pentru turistii care ajung in Roma.

Sursa: Sky News


VIDEO PROTVPLUS.RO