Arme de distrugere in masa, in loc de marijuana. Ce ascundea, in apartament sau, un student rus, in America

Dată publicare: 27-01-2014 14:41
Dată actualizare: 30-01-2014 07:03


Vladislav Miftakhov

Un tanar de 19 ani, originar din Rusia, a declarat politiei americane ca avea de gand sa "arunce niste lucruri in aer", dupa ce ofiterii care investigau o operatiune de trafic cu marijuana au descoperit arme de distrugere in masa.

Vladislav Miftakhov, un rus de 19 ani, student la Penn State University, a fost acuzat de posesie de arme de distrugere in masa, informeaza Daily Mail.

Politia din Altoona a anuntat ca ofiterii care investigau o operatiune de cultivare de marijuana, in apartamentul lui Miftakhov, au descoperit o bomba artizanala si materiale pentru producerea bombelor, intr-o servieta.

Politistii au gasit o jumatate de kilogram de pulbere de magneziu, o jumatate de kilogram de perclorat de magneziu si un pachet etichetat ca pulbere de azotat de potasiu, substante  care pot fi combinate pentru a produce explozibili.

La perchezitie, politistii au mai descoperit doua dispozitive explozive, cu fitilele expuse. Intrebat ce avea de gand sa faca cu ele, Miftakhov a declarat ca avea de gand sa "arunce in aer niste lucruri", fara sa specifice care erau tintele sale.

Miftakhov, din Moscova, a fost arestat si acuzat pentru detinerea unei arme de distrugere in masa, detinerea de obiecte letale, interzise si a unor dispozitive incendiare si pentru cateva infractiuni legate de droguri.

Studentul a declarat ca a cumparat componentele pentru explozibili de pe site-ul Amazon, de-a lungul a mai multe saptamani si a asamblat bombele in camera sa.

"Asta e o intamplare de care auzi in orasele mari, sau in filme, nu e ceva la care te-ai gandi ca se poate intampla intr-un oras ca Altoona", a declarat Matthew Pacifico, primarul localitatii.

Sursa foto: Politia din Altoona.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO