Are un coeficient de inteligenta peste medie, dar e considerat incapabil sa-si gestioneze veniturile

Dată publicare: 29-04-2013 08:11
Dată actualizare: 02-05-2013 06:51


Neil

Neil Barker din Marea Britanie se poate considera un barbat norocos din multe puncte de vedere. La 36 de ani, el are o iubita minunata, o casa intr-o zona buna a Londrei si si-a revenit spectaculos dintr-un accident de motocicleta.

In urma cu 10 ani, Neil a suferit leziuni la nivelul creierului, insa si-a revenit incredibil de bine. In ciuda recuperarii sale, barbatul nu are acces la o suma importanta de bani aflata intr-un cont dintr-o banca de stat din Marea Britanie.

Din cauza unui sistem bancar legal reprezentat de Autoritatea Tutelara, institutia bancara refuza sa ii permita accesul la proprii sai bani pe motiv ca incidentul petrecut acum 10 ani i-a afectat capacitatea intelectuala de a isi controla veniturile.

"Este o situatie stresanta. Statul considera ca sunt incapabil sa iau decizii importante atunci cand vine vorba de situatia mea financiara. Dupa accident, casa de asigurari mi-a dat 1,8 milioane de lire sterline. O mare parte din suma mi-a fost retinuta de banca si nu am acces la cont", a declarat Neil pentru Daily Mail.

"Ultimele teste facute acum 2 ani mi-au iesit foarte bine. Sunt un om cat se poate de sanatos si de normal. IQ-ul meu este 125, cu mult peste medie, dar autoritatile considera ca sunt incapabil sa imi gestionez veniturile. Am decis sa iau masuri si sa dau banca in judecata", a mai spus Neil.

Sursa: Daily Mail

Tags: curiozitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO