Ar putea fi considerata cea mai reusita farsa a anului 2014: "NASA a confirmat 6 zile de intuneric pe Terra, in decembrie"


Ultimul update: Joi 30 Octombrie 2014 06:44
Data publicarii: Luni 27 Octombrie 2014 12:59
Categorie: Bizar
terra

Confuzie, frica, nedumerire. Sunt numai cateva dintre starile traite de cei care au citit aceasta informatie in ultimele zile. Din fericire, e vorba doar despre o farsa. Iata povestea!

Potrivit unor informatii false aparute pe internet saptamana trecuta, NASA ar fi confirmat faptul ca, in luna decembrie, Terra va sta in bezna timp de sase zile. Totul ar fi urmat sa se intampla in perioada 16 - 22 decembrie 2014, cand, dupa o eclipsa solara, ar fi urmat sa se formeze un nor urias de praf si deseuri. Acesta ar fi blocat in proportie de 90% lumina solara.

Cei care s-au gandit la farsa - reusita, am spune, din moment ce mai multe publicatii au preluat informatiile - l-au citat pe Charles Bolden de la NASA. Acesta ar fi spus ca furtuna solara va dura nu mai putin de 216 zile - cea mai mare din ultimii 250 de ani. Acesta ar fi adaugat ca Pamantul nu va avea de suferit, din moment ce noptile sunt luminate artificial.

Informatiile pot fi inca accesate pe portalul huzlers.com, care se descrie drept "o combinatie de stiri cu adevarat socante si entertainment satiric, care sa-i tina pe vizitatori intr-o stare permanenta de soc". Alaturi de aceasta, o poveste despre cum Starbucks ar folosi lapte matern in prepararea celebrelor cafele.

Epoch Times a confirmat faptul ca articolul este o farsa, desi a generat sute de "like-uri" si "shar-uri", sambata, cand a fost publicat, unii legand presupusul eveniment de Apocalipsa.

Site-ul oficial al NASA a dezmintit si el informatiile.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO