"Ar putea fi compusa din organele mai multor animale." Creatura ciudata care i-a uimit pe biologii sud-africani

07-05-2014 11:12


Cratura ciudata in Africa de Sud

O creatura ciudata i-a luat prin surprindere pe biologii sud-africani. Acestia incearca sa identifice un peste ciudat descoperit de o femeie pe o plaja din Cape Town.

Leandra Vissr, din Cape Town, se afla pe o plaja din Cape Town in momentul in care a dat peste o creatura marina ciudata, cu dinti proeminenti. Cu ajutorul unei scoici, femeia a ridicat creatura si i-a facut o fotografie, pe care a postat-o pe Facebook.

"Imi poate spune cineva ce este asta? Am gasit-o pe plaja De Kelder. E reala!", a scris ea pe Facebook. Unii dintre prietenii sai au sugerat ca ar fi un peste balon, unii s-au intrebat daca este un peste iar altii s-au gandit ca ar fi o farsa, insa Vissr a insistat ca este vorba despre o descoperire reala.

Alan Whitfield, cercetator-sef la Institutul sud-african pentru biodiversitatea acvatica, a declarat ca se indoieste ca ar fi vorba de un peste. "Capul si falcile sunt disproportionat de mari. Exista posibilitatea ca aceasta creatura sa fie compusa din mai multe parti ale unor alte animale", a spus Whitfield.

Profesorul Griffiths, de la Universitatea de biologie din Cape Town, a oferit o explicatie mai plauzibila, declarand ca este vorba de un exemplar de "Chorisochismus dentex", deshidratat. Acesta este un peste inofensiv, care se hraneste cu arici de mare, muschi sau castraveti de mare si traieste in Atlanticul de Sud.

Chorisochismus dentex

Sursa foto: Facebook/Leandra Vissr

 

Sursa: Grind TV

VIDEO PROTVPLUS.RO