Aproape jumatate dintre femei isi modifica fotografiile postate pe Facebook, pentru a arata mai bine

Dată publicare: 10-07-2013 13:30
Dată actualizare: 13-07-2013 01:21


facebook

Circa 40% dintre femei au recunoscut ca isi modifica fotografiile, pentru a arata mai bine, inainte de a le posta pe retelele de socializare, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat in Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk.

Potrivit noului sondaj, mai mult de patru femei din zece recunosc faptul ca apeleaza la Photoshop sau alte programe similare pentru a modifica fotografiile in care apar, pentru a arata mai bine, inainte de a le publica online. Acest lucru se intampla mai ales in cazul retelelor Facebook, Twitter si Instagram.

Cu celebritati precum Kim Kardashian si Rosie Huntington-Whiteley bombardand in mod constant spatiul virtual cu fotografii in care arata perfect, presiunile la care sunt supuse femeile obisnuite - pentru a arata cat mai bine din punct de vedere fizic - sunt din ce in ce mai mari.

In ciuda numarului in crestere de persoane care aleg sa publice online fotografii personale, sondajul arata ca epoca aparatelor foto digitale le-a facut pe femei sa fie din ce in ce mai timide in fata camerei video, mai ales din cauza presiunilor de a arata cat mai bine. Noua din zece femei spun ca se simt timide in fata camerei foto sau simt o senzatie de disconfort, pentru ca nu se considera frumoase.

Aproape 8 femei din zece (77%) spun ca resimt o mare anxietate in ceea ce priveste aspectul lor fizic atunci cand aleg sa publice fotografii personale pe retelele de socializare, avand temeri mai mari decat daca ar trebui sa vorbeasca in public, sa mearga la o prima intalnire sau la un interviu pentru angajare.

Potrivit aceluiasi studiu, aproape trei sferturi dintre femei spun ca s-a intamplat chiar sa distruga fotografii ale lor, nemultumite fiind de aspectul fizic. 46% dintre participantele la acest sondaj au sters sau au eliminat fotografii ale lor de pe retelele de socializare.

Participantele la sondaj mai spun ca temerile lor in ceea ce priveste aspectul fizic le impiedica sa captureze pe pelicula momente memorabile - din vacante, de la nunta etc.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO