Apartamentele "bantuite" dau batai de cap chinezilor. Ce se intampla cu imobilele de pe lista neagra

Dată publicare: 22-11-2011 14:39
Dată actualizare: 05-11-2012 17:45


imobil bantuit

Apartament cu vedere incredibila, trei camere si o baie imensa din care au disparut urmele unei crime recente. Un asa apartament "bantuit" poate sta mult si bine fara proprietar in Hong Kong.

Aici, superstitiile dicteaza pretul pe piata imobiliara. Chinezii nu vor cumpara in veci un imobil din categoria celor "bantuite", asa cum sunt numite de agentii imobiliari.

In ciuda pozitiei bune, o crima sau un eveniment nefericit poate avea drept consecinta o diminuare a pretului unui imobil cu pana la 40%.

Totusi, pe o piata in scadere, inchirierea asa numitelor case bantuite ar putea fi solutia salvatoare.

"Sunt investitori care pariza pe astfel de proprietati. Chinezii, in special cei din Hong Kong , nu se vor muta niciodata intr-o casa unde un eveniment nefericit a avut loc. Practic, o crima scade nu numai valoarea apartamentului bantuit, toate imobilele situate pe respectivul etaj vor avea un pret diminuat", a recunoscut un agent imobiliar.

Toate cladire "bantuite" sunt trecute pe lista neagra a agentiilor imobiliare din Hong Kong. Acestea sunt obligate sa isi informeze clientii cu privire la ceea ce s-a petrecut in imobilul respectiv, pentru ca pot fi dati in judecata daca ascund acest aspect.

Prin urmare, apartamentele sunt inchiriate strainilor, desi sunt si clienti chinezi, precum doctori sau asistente, care nu sunt la fel de superstitiosi.

Totusi, pentru investitori, aceste aspecte sunt lipsite de importanta mizand pe faptul ca in timp valoarea imobilului va creste din nou pentru ca oamenii au tendinta sa uite.
 

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO