Animalele obeze - dieta dupa sarbatori. Un piton de 140 de kilograme a mancat prea multe capre

Dată publicare: 05-01-2012 17:20
Dată actualizare: 03-11-2012 07:52


Dupa sarbatori nu doar oamenii au probleme cu excesul de greutate. Locatarii de la zoo, dar si animalele de companie, sunt puse la dieta.

Cel mai bun exemplu este al unui piton din Australia, care a ajuns sa cantareasca aproape 140 de kilograme, dupa ce a mancat prea multe capre.

Ingrijitorii de la Paracul national al Reptilelor din Australia au pus mana de la mana, ca sa ajute la cantarirea celui mai mare piton al tarii.

Este, de fapt, o femela, botezata " Betty cea atomica".

Ajunsese sa cantareasca 136 de kilograme, prea mult chiar si pentru un sarpe lung de sase metri si jumatate. Asa ca Betty a fost pusa la slabit.

Regimul, "sarac in capre", a dat rezultate. Greutatea lui Betty a continuat sa creasca, dar numai cu doua kilograme, ideal, spun specialistii, pentru un piton aflat inca in crestere.

Si locatarii altor parcuri zoologice din lume au probleme cu obezitatea, din cauza sedentarismului.

Acest uragutan din Dorset a atins aproape dublul greutatii normale, adica peste 100 de kilograme.

Chiar daca se falea cu titlul de cea mai grasa primata din Marea Britanie, ingrijitorii au hotarat ca asa nu se mai poate, si l-au pus la dieta si exercitii fizice.

Un regim strict i-a fost impus si bietului Elvis, care la aproape 15 kilograme ajunsese cel mai gras cotoi din Germania.

Cum cantarea cat patru pisici obisnuite, abia reusea sa se miste si picioarele i se deformasera.

Elvis a ajuns asa din cauza primei lui stapane, care voia sa scape de el si l-a indopat cu mancare, sperand ca va muri.


VIDEO PROTVPLUS.RO