Animalele din Insulele Canare, decimate de un sarpe american. Mii de exemplare traiesc sub pamant

Ultima actualizare: 01-05-2014 07:01
Sarpe albino

Serpii crescuti drept animale de companie sunt o adevarata problema in Insulele Canare, unde decimeaza animalele native ale insulei.

Biologii spun ca o varietate albino a unui sarpe originar din California, crescuta in captivitate in San Diego, distruge fauna locala, dupa ce au ajuns pe insule ca animale de companie si au scapat in salbaticie, scrie site-ul Newser.com.

Serpii sunt cu 30% mai mari si, pentru ca nu au pradatori naturali, numarul lor ajunge la cateva mii pe kilometru patrat, in arhipelagul spaniol. Speciile locale, neobisnuite cu serpii, nu s-au obisnuit sa se fereasca de acestia, de la introducerea lor, in 2007.

Expertii americani vor veni in Canare in luna mai, pentru a ajuta autoritatile sa puna la punct un plan impotriva reptilelor. Folosirea cainilor si a vulturilor impotriva acestora nu a avut efectele dorite, pentru ca acestia isi petrec mare parte din timp sub pamant.

"Daca reusim sa capturam cateva sute de serpi la suprafata, inseamna ca mai sunt cateva mii sub pamant, pe care nu le vedem", a declarat un expert.

Sursa foto: Flickr.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO