Animale care se mananca intre ele si ingrijitori ucisi de tigri, la un ZOO din Anglia. Autoritatile au dat o amenda

Ultima actualizare: 04-03-2017 07:09
Zoo Cumbria

Scandal in Marea Britanie, dupa ce o gradina zoologia a inregistrat aproape 500 de animale moarte in mai putin de patru ani.

Este vorba despre „South Lakes Safari Zoo” din Cumbria, o gradina zoologica cu peste 1.500 de animale – dintre care, insa 486 au murit din diverse cauze intre decembrie 2013 si septembrie 2016. Gradina zoologica are nevoie acum de o reinnoire a avizului de functionare, insa opinia publica cere inchiderea sa, iar motivele par convingatoare, scrie Guardian.

De pilda, una dintre testoase a murit dupa ce s-a electrocutat in gardul electrificat al tarcului. Cadavrul unei maimute saimiri a fost gasit in descompunere in spatele unui calorifer. Doi leoparzi ai zapezilor au fost gasiti in octombrie 2015 morti in cusca lor – si devorati de alte animale. Doua girafe au murit in acelasi an: una din cauza unei infectii cu E. Coli, iar a doua a fost eutanasiata pentru ca nu se mai putea tine pe picioare. Un lemurian a fost mancat dupa ce a ajuns in tarcul lupilor, un fenec a ramas prins in sarma ghimpata si si-a gasit sfarsitul iar lista ororilor continua – in fiecare an, 12% dintre animalele de la Zoo au murit.

De asemenea, in 2013 o ingrijitoare a fost atacata de un tigru in timp ce curata custile, animalul intrand pe o portita care ar fi trebuit sa fie inchisa, dar era defecta. Femeia a murit la spital. Un coleg de-al ei a suferit si el rani grave dupa ce a cazut de pe o scara si a dat in judecata gradina zoologica.

Inspectorii intentioneaza acum sa declanseze o actiune in justitie impotriva conducerii parcului, care pana acum a primit doar amenzi. Organizatiile de protectie a animalelor spun insa ca legile britanice sunt ineficiente in astfel de cazuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO