Ani intregi petrecuti in soare, apoi nenumarate ore la solar. Ce a patit aceasta tanara din SUA la numai 22 de ani

Dată publicare: 20-04-2015 17:12
Dată actualizare: 23-04-2015 00:35


Glenna Kohl - 1

Familia unei tinere din Massachusetts, SUA, care a murit de cancer la piele, cauzat cel mai probabil de solar, a inceput o campanie impotriva saloanelor de bronzat.

Glenna Kohl din Barnstable a petrecut ani intregi stand la soare, pe vremea cand era salvamar. Si daca nu era de ajuns, tanara a strans ore intregi si la saloanele de bronzat odata ajunsa la facultate. In 2005, imediat dupa ce a absolvit facultatea, Glenna a fost diagnosticata cu melanom. Trei ani mai tarziu, la numai 26 de ani, tanara a pierdut lupta cu cancerul.

"Nimeni din familia noastra nu stia ce este melanomul. Am suferit mult", a spus mama lui Glenna, Colleen Kohl.

Tanara a banuit ca ceva nu este in regula la varsta de 22 de ani, atunci cand a descoperit o protuberanta de marimea unei mingi de golf in zona inghinala. Era in sala de fitness. Dupa o biopsie, medicii i-au spus ca boala a fost cauzata de o alunita pe care si-o indepartase in urma cu cativa ani. Medicii nu au descoperit atunci ca aceasta era de fapt un melanom. Avea deja cancer de gradul 3, insa era pregatita sa lupte.

Cancerul ajunsese deja la sistemul limfatic, insa, iar un an mai tarziu, cand a gasit un nodul pe abdomen, doctorii i-au spus ca boala avansase. In ciuda tratamentului si mai agresiv care i-a fost prescris, cancerul a continuat sa avanseze. A incercat chiar si tratamente experimentale, cu afecte secundare teribile, insa fara folos.

Glenna a murit in noiembrie 2008, la trei ani dupa ce a fost diagnosticata.

Dupa moartea fiicei lor, parintii Colleen si Bob au lansat Glenna Kohl Fund for Hope, o fundatie caritabila a caruit scop este sa-i determine pe oameni sa constientizeze importanta detectarii melanomului din timp. In plus, fundatia ofera suport celor care trec prin aceeasi lupta pentru supravietuire ca si Glenna.

Datorita eforturilor fundatiei, care si-a unit fortele si cu alte astfel de organizatii caritabile, statul Massachusetts a adoptat o lege care a interzis bronzatul la solar pentru persoanele sub 16 ani. In plus, tinerii sub 18 ani ani au nevoie de acordul parintilor.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO