Tanarul "exorcizat" de un preot ortodox din Transnistria rupe tacerea. Ce spune despre ritualul bizar: A fost initiativa mea

Dată publicare: 04-06-2015 08:23
Dată actualizare: 07-06-2015 07:01


In plina ancheta referitoare la asa-zisa exorcizare facuta de un preot ortodox din Transnistria, tanarul care face subiectul ritualului rupe tacerea.

Barbatul il apara pe slujitorul domnului, care l-a incalecat ca pe un animal, pe motiv ca el a insistat sa fie "eliberat" de demoni. Mihail, barbatul care apare in aceste scene care au scandalizat opinia publica, spune ca el i-a cerut preotului sa efectueze halucinantul ritual.

Mihail: "A fost initiativa mea personala. Eu am insistat, deoarece am citit "Vietile sfintilor". L-am întrebat: "Parinte, este posibil, daca ar fi sa mergeti pe mine sau sa urcati pe spatele meu, sa-mi treaca durerile?" Si el a zis: Hai sa incercam". Si mi-am simtit mai bine."

Reporter: "Tii minte cum s-a întamplat totul?"
Mihail: "Tin minte, dar nu ma puteam controla in acel moment, el nu ma calarea pe mine, ci pe demonul care se afla in interiorul meu."

La un moment dat, barbatul, probabil epuizat de efort, i-a propus preotului sa il duca in brate.

Mihail: "Intelegi, nu eu vorbeam, vorbea ceea ce se afla in interiorul meu."

Calugarul, care este mana dreapta a preotului si care, de altfel, a filmat scenele, intervine si el in scandal.

Siluan, ierodiacon: "Eu am filmat scena, cu telefonul mobil, ca sa dovedim ca este bolnav, si le aratam rudelor ce se intampla cu el atunci cand a venit la noi. Parintele Valeri practica exorcismul de mai bine de 20 de ani. Foarte multi suferinzi au trecut prin mainile lui. Parintele mi-a spus - la ce te asteptai? Noi izgonim demoni, noi tratam suflete. Desigur, ei se vor razbuna."

Autoritatile religioase nu au luat inca nicio decizie in cazul acestui preot. Filmuletul a fost vazut si de mai marii Mitropoliei Chisinaului.

Vadim Cheibas, Secretarul Mitropolitului Vladimir: "E o anormalitate ce se vede in imagini si e condamnabil. Acest soi de diavol se scoate cu post si rugaciune, asta e metoda clasica recomandata chiar de Christos. In general, demonii se tem de harul lui Dumnezeu care e om. Iar acest har e trezit cand omul traieste in concordanta cu valorile si principiile divine".

Potrivit Mitropoliei Chisinaului, preotul din imagini va fi judecat in cadrul arhiepiscopiei de Tiraspol si Dubasari, sub a carui jurisdictie canonica a fost hirotonisit.


VIDEO PROTVPLUS.RO