Americanii isi abandoneaza porcii cumparati pe post de animale de companie. Motivul pentru care renunta la ei

Dată publicare: 31-08-2015 08:40
Dată actualizare: 03-09-2015 07:17


Porcii, mai ales cei din rase care raman mici, sunt la moda in Statele Unite. Iar in ultima perioada, tot mai multi oameni vor sa ii aiba ca animale de companie.

Doar ca o mare parte dintre doritori nu se informeaza atunci cand ii cumpara sau sunt pur si simplu pacaliti. Iar dupa cateva luni, cand constata ca au cumparat de fapt porci de dimensiuni obisnuite, nu vor sa-i mai pastreze. Asa se face ca au aparut si adaposturi speciale pentru porci abandonati.

Sue Parkinson administreaza un adapost pentru porci din sudul Californiei. Ea spune ca toti au fost abandonati de stapani, atunci cand au inceput sa creasca... peste asteptarile lor.

Reporter: "Cand oamenii cumpara un porc ca acesta, cat de mare li se spune ca va creste?"
Sue Parkinson, administrator de adapost: "Intre 10 si 20 de kilograme. Si, in realitate, ajung la 55-65 de kilograme."

Multi dintre porci sunt subnutriti cand ajung la adapost, pentru ca stapanii le dau mai putina mancare in speranta ca nu vor mai creste. De aici apar si alte probleme.

Sue Parkinson, administrator de adapost: "Un porc flamand e un porc suparat. E ca un om la cura de slabire, e nefericit."

Lucruri simple, precum o plimbare pana la cabinetul veterinar, devin aproape imposibile.
"Daca iti imaginezi ca poti convinge un porc sa se poarte ca un caine...
"Nu vei reusi."

Sue spune ca multi oameni se hotarasc sa-si ia porci de companie, pe baza unor fotografii simpatice. Apoi, se confrunta cu o realitate diferita. Ea le recomanda tuturor sa se informeze temeinic inainte, indiferent ce animal de companie vor sa-si ia.

Sue Parkinson, administrator de adapost: "Visul meu si al celor ca mine este sa nu mai fie nevoie de noi."


VIDEO PROTVPLUS.RO