"Am glorificat o agresiune sexuala". Unul din simbolurile sfarsitului razboiului, criticat dur. FOTO

Dată publicare: 06-10-2012 20:41
Dată actualizare: 10-10-2012 23:07


Sarut - Times Square

Poza in care un marinar saruta o asistenta medicala, in mijlocul Times Square, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi mondial este considerata una din cele mai reprezentative pentru secolul XX. Unii insa sustin ca in imagine ar fi vorba de ceva sinistru.

In luna august a anului 1945, la putin timp dupa victoria SUA asupra Japoniei, Alfted Eisenstaedt a surprins momentul in care un marinar saruta o femeie in rochie alba, chiar in mijlocul orasului New York.

Pentru foarte mult timp, identitatea celor doi nu a fost cunoscuta, iar poza a fost folosita pentru a simboliza sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Acum insa, blogul Feministing.com sustine ca in imagine apar George Mendonsa si Greta Friedman, ca acestia nu se cunosteau deloc si ca toata presa a folosit o imagine sinistra ca pe ceva pozitiv.

"Tanarul marinar, care era beat, se plimba pe strada, iar la un moment dat a vazut-o pe aceasta asistenta frumoasa, asa ca s-a dus la ea si a sarutat-o. De-a lungul timpul oamenii au glorificat ceea ce era de fapt o agresiune sexuala", noteaza Feministing.

Sursa: Daily Mail

Tags: fotografie, simbol,


VIDEO PROTVPLUS.RO