"Am crezut ca e un set de greutati." Un american a primit, din greseala, un colet in valoare de 350.000 de dolari

07-05-2014 12:54


Drona livrata de UPS

Un utilizator al platformei Reddit a primit, luni dimineata, un colet livrat din greseala de compania UPS, care continea o drona de 350.000 de dolari, apartianand unei agentii guvernamentale.

In cutie, el a descoperit un document care indica faptul ca drona apartinea hangarului Administratiei Nationale Atmosferice si Oceanice (NOAA), din Tampa Bay, Florida.

Utilizatorul, care nu si-a declarat identitatea reala, a declarat ca locuieste in nordul Statelor Unite, la cateva mii de kilometri distanta de "domiciliul" dronei, scrie The Daily Dot.

Citeste si: Reguli fara cap pentru avioanele fara pilot. Dronele nu pot filma in Romania fara un certificat care nu exista

Cand barbatul a contactat firma de curierat, un angajat a incercat sa-l convinga ca drona "ii apartine" si ca trebuie sa se decida daca o vrea sau nu.

"Tipul de la UPS mi-a spus ca este a doua parte a unui colet mai mare, asa ca, initial, m-am gandit ca face parte din setul de gantere pe care in comandasem", a adaugat barbatul anonim pe Reddit.

Un alt utilizator, veteran al razboiului din Afganistan, a dezvaluit ca drona este un model Puma AE, folosita pentru "spionarea naturii".

Un purtator de cuvant al NOAA a confirmat ca unul dintre cele 8 colete care contineau o drona expediata catre o rezervatie din statul Massachusetts a fost ratacit de firma de curierat.

Sursa: Daily Dot

Tags: drona, colet, ups,

VIDEO PROTVPLUS.RO