Ai grija ce scrii in SMS-urile catre prieteni sau iubita. Un barbat infunda puscaria pentru asta

Dată publicare: 28-11-2011 08:04
Dată actualizare: 03-05-2012 05:56


SMS kings sucks

Cu totii spunem uneori lucruri pe care nu le vrem cu adevarat in SMS-uri. Cand un sofer pensionar a trimis insa un mesaj care l-a insultat pe regele sau, acesta a primit 20 de ani de puscarie.

Ampon Tangnoppakul, un sofer thailandez de camion, iesit la pensie, a fost gasit vinovat de trimitere de mesaje insultatoare la adresa regalitatii din Thailanda. Barbatul are 61 de ani si, potrivit New York Times, a fost condamnat la cate 5 ani de puscarie pentru fiecare mesaj pe care l-a trimis.

Ca sa nu intelegeti gresit, omul nu a trimis SMS-uri regelui, sotiei acestuia sau vreunui alt membri al regalitatii din tara sa. Cu toate acestea, legea thailandeza contine penalitati dure pentru cei care critica sau insulta, chiar si aluziv, pe Regele Bhumibol Adulyadej si pe familia acestuia, chiar si in convorbirile private.

Avocatul barbatului, Poonsuk Poonsukcharoen, a explicat pentru New York Times ca:

"Clientul meu insista ca nu stie sa trimita SMS-uri. Insista ca isi iubeste foarte mult regele."

Mesajele text in discutie au fost primite de un membru al guvernului, care sustine ca ce a citit acolo este defaimator la adresa regelui si a sotiei sale. Judecatorul nici nu a vrut sa auda faptul ca pensionarul sustine ca telefonul sau era la reparat in momentul trimiterii mesajelor si ca nu el este de fapt expeditorul.

Continutul mesajelor nu a fost facut public in instanta.

Sursa: New York Times


VIDEO PROTVPLUS.RO