Agonia prin care a trecut un barbat condamnat la moarte, in America. In loc de zece minute, executia a durat doua ore

Ultima actualizare: 09-11-2016 00:33
injectie letala

Sfarsit in chinuri pentru Joseph Wood, un barbat de 55 de ani condamnat la pedeapsa cu moartea pentru doua crime comise in anul 1989. Timp de doua ore omul a agonizat legat de pat.

O instanta din Arizona l-a condamnat pe Joseph la moarte prin injectie letala, dupa ce in urma cu 27 de ani si-a ucis fosta iubita, atunci in varsta de 29 de ani, si pe tatal acesteia, de 55 de ani. Problema a fost ca medicamentul care trebuia sa isi faca efectul in zece minute l-a omorat pe barbat abia dupa doua ore, timp in care s-a zbatut ca un peste lipsit de aer, pe uscat, la fiecare 5-10 secunde incercand sa traga aer in piept si nereusind, povestesc unii martori potrivit Mirror.

Atat de socanta a fost executia incat avocatul apararii a incercat sa o opreasca pe motiv ca clientului sau i-a fost incalcat dreptul la o moarte decenta. Pe de alta parte, rudele celor doua victime, prezente si ele la executie, au declarat ca aceea nu se poate numi suferinta si ca nu se compara cu a-ti vedea tatal intr-o balta de sange.

Executia aproape rata nu este prima cu probleme, iar incidentul a starnit controverse in America. In ultimele luni, centrelor de executie le-a fost din ce in ce mai greu sa faca rost de injectii din cauza unui boicot lansat de companiile europene, care au interzis folosirea medicamentelor produse de ele pentru executii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO