Adolescenta care a castigat lupta cu anorexia, dar nu a mai fost primita la scoala. Cum arata dupa 2 ani de tratament

Dată publicare: 07-03-2014 17:40
Dată actualizare: 10-03-2014 00:13


Anorexie

O adolescenta anorexica din Marea Britanie a fost exclusa de la ore, de teama ca afectiunea ei ar putea fi o "inspiratie" pentru alte tinere.

Lottie Twiselton, de 16 ani, si-a petrecut ultimii doi ani luptandu-se cu anorexia, o tulburare severa de alimentatie. Ea a fost internata de mai multe ori in spital iar greutatea sa ajunsese la doar 40 de kilograme.

Afectiunea tinerei s-a declansat la 14 ani, iar in urmatorii doi ani a primit tratament intensiv intr-o clinica de specialitate. Dupa ce a fost externata, ea spera sa se intoarca la scoala, alaturi de prietenii sai.

Cand a decis sa se intoarca la scoala, o unitate privata din Northampton, conducerea liceului i-a spus ca reprimirea ei ar fi prea deranjanta pentru restul elevilor.

Vezi aici imagini cu Lottie Twiselton.

Mama a acuzat scoala ca ii respinge fiica, pentru ca se teme ca ar putea influenta alte tinere sa devina anorexice.

"Raspunsul scolii la intoarcerea lui Lottie a fost destul de neinspirat. Persoanele care sufera de anorexie sunt incurajate sa munceasca pentru a realiza un tel anume, iar telul lui Lottie era sa se intoarca la scoala, alaturi de prietenii ei", a declarat tatal tinerei.

Scoala a raspuns la criticile parintilor adolecentei, spunand ca au fost dornici sa sprijine reintegrarea lui Lottie, dar au considerat ca e mai bine ca aceasta sa astepte pana va fi vindecata complet, pentru a se intoarce printre colegii ei.

Lottie Twiselton a fost transferata de parinti la un alt colegiu privat, unde isi continua studiile.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO