Aceste gaini din orasul american Portland au o culoare extrem de bizara. Nimeni nu stie cum au ajuns asa pasarile. FOTO

28-03-2015 08:53


Orasul american Portland are reputatia de... excentric, dar chiar si locuitorii lui au fost surprinsi sa vada zburatoarele ce se plimbau pe malul raului: doua gaini cu penele colorate intr-un roz intens, ce ii nedumereste inca pe veterinari..

Politia Animalelor a intervenit imediat si a dus gainile la adapost, iar acum il cauta pe proprietar.

Statul american Oregon se mandreste demult cu crescatoriile lui de pasari, iar aici au fost selectionate unele dintre cele mai apreciate rase de gaini. Nu intra insa in aceasta categorie si cele care si-au facut aparitia intr-un parc de pe malul raului, remarcate imediat de trecatori.

Simon Gutierrez, corespondent CNN: "Nu ca ar fi ceva neobisnuit sa vezi niste gaini roz pe aici, la urma urmei suntem la Portland! Si este destula iarba pe malul apei, dar in apropiere avem si circulatie intensa."

Asa ca oamenii au sunat la Politia Animalelor, iar agentii au prins gainile si le-au dus la un adapost. Specialistii au si o banuiala, cu privire la culoarea intensa si neobisnuita a penelor.

Mary Kate Watson, veterinar: "Am mai vazut in trecut moda asta, oameni care injecteaza vopsea in ouale fertilizate, ca sa obtina pui cu penele colorate intr-un anume fel"

Se intampla de obicei in preajma Pastelui, dar puii in culori vii rareori supravietuiesc mai mult de cateva zile. Plus ca vopseaua dispare rapid.

Localnic: "Este ceva ce eu nu as face, dar cata vreme gainile nu par sa sufere..."

Politia Animalelor il cauta acum pe proprietar si, cum gainile sunt sanatoase si in forma buna, ii transmit ca nu trebuie sa se ascunda, pentru ca NU va fi sanctionat.

Mary Kate Watson, veterinar: "Obiectivul nostru este sa-l gasim pe proprietar si sa ne convingem ca are un loc sigur sa-si tina gainile."

Daca posesorul nu apare, gainile vor fi duse la o ferma. Oricum, specialistii intentioneaza sa le urmareasca, pentru a afla ce tehnica s-a folosit pentru vopsire si cat vor rezista culorile.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO