A trait ani de zile pe strada, intr-o cutie de carton, fara sa stie cati bani avea in cont. Descoperirea i-a schimbat viata

Ultima actualizare: 20-04-2015 06:58
John Helinski

Un om al strazii din SUA, care traia intr-o cutie de carton, a avut parte de o surpriza imensa cand a descoperit ca avea un cont deschis pe numele sau, cu o suma considerabila de bani.

John Helinski traia de mai bine de trei ani pe strazile din Tampa, Florida. In decembrie, el a mers la un adapost, unde l-a cunoscut pe manager, Charles Inman.

Surprins ca Helinski nu avea niciun act de identitate si banuind ca este foarte probabil ca barbatul sa primeasca o pensie de ajutor de la stat, Inman a investigat situatia, ajutat de un ofiter al politiei locale.

Asa au descoperit ca barbatul in varsta de 62 de ani avea un cont pe numele sau, unde lunar, timp de ani de zile, a primit un ajutor social de la stat. Insa Helinski nu putea sa se atinga de bani intrucat isi pierduse actele de identitate si nici nu stia cum sa procedeze pentru a face rost de unele noi.

Desi suma stransa in contul lui Helisnki nu a fost dezvaluita, din motive de securitate, aparent, barbatul are suficienti bani incat sa-si permita un nou inceput in viata. 

"Am reusit sa-i obtinem un act de identitate temporar, cu care poata sa scoata bani. Are suficient cat sa-si permita sa plateasca o chirie pentru un apartament micut si ii raman suficienti bani cat sa-si cumpere mancare lunar", a declarat ofiterul Daniel McDonald.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO