A slabit o treime din greutatea corpului ei dupa o operatie care i-a salvat viata. Cum arata acum fetita de 13 ani. FOTO

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09
Alexis Sharpiro

O fata de 13 ani, care ajunsese sa cantareasca aproape 100 de kilograme, a piedut mai mult de o treime din greutate dupa operatia la stomac pe care a facut-o in luna martie.

Alexis Sharpiro, din Cibolo, Texas, sufera de o afectiune rara numita obezitate hipotalamica, o boala din cauza careia senzatia de foame nu dispare niciodata. Boala s-a declansat in 2011, dupa ce a suferit o interventie chirurgicala pentru extirparea unei tumori cerebrale. Intr-o perioada de 2 ani, Alexis s-a ingrasat 68 de kilograme, relateaza Daily Mail.

Dupa ce a facut o operatie complexa de micsorare a stomacului, acum fetita se recupereaza si, dupa cum spune mama ei, se simte bine prima data dupa foarte mult timp.

Alexis a fost diagnosticata cu obezitate hipotalamica in 2011, insa compania de asigurari medicale a refuzat operatia pe care au solicitat-o parintii ei si care era recomandata de specialisti.

Disperati, parintii au inceput o campanie online prin care sa stranga banii pentru interventia salvatoare pentru fiica lor. Demersul lor s-a dovedit a fi un succes, pentru ca au adunat peste 80.000 de dolari.

La 8 luni dupa operatie, Alexis s-a intors la scoala si chiar este capabila sa mearga la orele de sport. Parintii ei spun ca fetita este abia la inceputul procesului de slabire si ca mai este foarte mult pana cand va fi ca in 2011, cand a inceput sa aiba probleme de sanatate. Alexis a slabit pana acum 30 de kilograme, insa este in continuare supraponderala, cantarind 70 de kilograme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO