A renuntat la job si si-a dat banii saracilor. Cum a ajuns sa sufere de "generozitate patologica"

Dată publicare: 08-09-2013 08:35
Dată actualizare: 11-09-2013 07:05


creier

Un barbat din Brazilia a uimit lumea medicala dupa ce a dezvoltat o generozitate excesiva in urma unui atac cerebral care i-a produs modificari la nivelul creierului, relateaza Daily Mail.

Barbatul, in varsta de 49 de ani, a fost diagnosticat cu ceea ce medicii numesc generozitate patologica dupa ce atacul cerebral suferit de pacient i-a afectat parti din creier determinandu-i modificari de comportament, informeaza sursa citata.

Dupa atac, victima a inceput sa ofere cu o generozitate excesiva bani sau mancare celor din jurul sau.

Doctorii de la Universitatea din Rio au stabilit ca atacul i-a afectat barbatului regiunea subcorticala din creier, responsabila cu gandirea iar sangerarea cerebrala i-a modificat ariile asociate cu regularea comportamentului normal.

"Atacurile cerebrale cauzeaza o gama larga de schimbari comportamentale si neuropshihologice. Creierul afectat de lipsa de oxigen in timpul atacului poate duce la schimbari emotionale, cea mai comuna fiind depresia" a declarat doctorul Larry Goldstein.

Sotia pacientului a povestit ca imediat dupa atac barbatul a inceput sa cheltuie din bani pe mancare si bautura pentru copiii strazii si nu s-a mai intors la jobul de manager corporatist. Victima a dezvaluit medicilor ca faptul ca a fost atat de aproape de moarte l-a facut sa-si doreasca sa fie mai fericit de acum incolo.

Barbatul, pus sub tratament pentru depresie dupa atac, si-a revenit, insa generozitatea sa excesiva a ramas neschimbata chiar si la doi ani de la accidentul cerebral.

Un amplu studiu al medicilor brazilieni in legatura cu cazul sau a fost publicat in revista Neurocase.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO