A ramas insarcinata de 20 de ori: ce a adus pe lume dupa 14 ani de chin este un "miracol"

Dată publicare: 30-05-2013 17:15
Dată actualizare: 02-06-2013 07:01


bebelus

O britanica in varsta de 37 de ani a adus pe lume un bebelus miracol dupa ce a suferit 19 pierderi de sarcina timp de 14 ani.

O mama din Marea Britanie a suferit 19 pierderi de sarcina pana a simtit minunea de a-si tine in brate copilul, relateaza dailymail.co.uk.

Jo Short a fost diagnosticata cu endometrioza, adica cresterea anormala a celulelor endometriale (celulele care se desprind de peretii uterului in fiecare luna la menstruatie) in afara uterului. Dupa ce a pierdut 19 sarcini, 8 medici i-au spus tinerei ca nu va avea copii niciodata.

Dupa ani de durere si tristete Jo si sotul ei au decis sa apeleze la o interventie chirurgicala inovatoare ce presupune indepartarea mult mai "adanca" a celulelor endometriale pana la tesutul sanatos. La cateva luni dupa interventie, femeia a ramas insarcinata a 20-a oara si a nascut o fetita perfect sanatoasa pe nume Emily-Kate.

Jo isi numeste bebelusul unul miraculos, dar nu poate uita de sarcinile pierdute. "Nu pierdeam o sarcina, ci un copil" a declarat ea. Operatia reprezinta o speranta pentru milioanele de femei care au suferit multiple pierderi de sarcina si carora li s-a spus ca e imposibil sa aiba copii. Endometrioza este intalnita la aproximativ 10-20% dintre femeile de varsta reproductiva. Vezi aici mai multe imagini!
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO