A protejat-o de pradatori, a adapostit-o si a incalzit-o. Povestea fetitei care a fost salvata de la moarte de un catel

Ultima actualizare: 16-09-2014 07:02
fetita Siberia

Dupa 11 zile petrecute in padurea siberiana de una singura, o fetita de trei ani si sapte luni a fost gasita de salvatori. Cel care a avut grja de ea a fost catelul satului. 

Supravietuirea copilului a fost considerata pe atunci "un miracol" de autoritati, cu atat mai mult cu cat ceea ce a tinut-o in viata in tot acel timp a fost cel mai de nadejde prieten al omului, un caine, relateaza Siberian Times

Kyrachaan, sau "Cel mic" in traducere libera, a stat alaturi de micuta Karina pe tot parcursul celor 11 zile. A avut grija de ea la fel ca un om. Catelul a inteles ca temperaturile foarte scazute i-ar putea pune fetitei viata in pericol, motiv pentru care a stat langa ea sa o incalzeasca in permanenta. Si cand a stiut ca zilele petrecute in taigaua siberiana nu sunt de bun augur pentru cea mica, grijuliu, Kyrachaan a adapostit-o pe Karina intr-un tufis, pentru a o feri de vantul aspru si a plecat dupa ajutoare.

Cand au sosit echipele de salvare, dupa 11 zile petrecute in pustietate, Karina Chikitova a fost gasita teafara.

Din fericire, si totodata spre uimirea tuturor, fetita avea doar rani minore, si era vizibil slabita. In tot timpul petrecut in mijlocul padurilor siberiene, s-a hranit numai cu fructe de padure si a baut apa de rau. Imprejurimile satului de unde era Karina sunt cunoscute pentru populatia foarte numeroasa de ursi si animale de prada.

Autoritatile, insa, au demarat imediat o ancheta. Fetita era acasa cu bona ei, timp in care parintii Karinei se aflau la munca. Tatal Karinei, pompier, fusese solicitat sa intervina la stingerea unui incendiu pe data de 29 iulie. Potrivit mamei, atunci cand bona s-a trezit din somn, a realizat ca lipseste copilul. Crezand ca este cu tatal ei, femeia nu s-a alarmat. Cand a ajuns mama Karinei acasa, in schimb, lucrurile s-au precipitat. Femeia nu a putut lua legatura cu sotul ei din cauza semnalului foarte slab al telefonului mobil. Cand si-au dat seama cu totii ca fetita lipseste au alertat politia.

"Vom investiga in continuare acest caz si vom decide daca familia se face vinovata de punerea in pericol a vietii fetitei sau daca totul nu a fost decat rezultatul unor circumstante nefericite", a declarat purtatorul de cuvant al politiei locale, Nadezhda Dvoretskaya.

La operatiuni au participat 60 de persoane, intre care cateva grupuri de specialisti si localnici, care au cercetat zona pe jos si cu barcile, dar si cu un avion fara pilot care a survolat zona si un elicopter. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO