A platit pretul suprem ca sa fie frumoasa. De ce a murit o tanara care incerca sa scape de acnee

23-11-2012 13:25


Shannon Deakin

O tanara care lua un tratament ca sa scape de acnee a murit la numai 12 ore dupa ce s-a dus la medic, plangandu-se de dureri si de inflamarea unui picior.

Shannon Deakin avea doar 16 ani si urma cursuri ca sa devina moasa, la spitalul Rotherham, scrie Daily Mail.

Disperata sa scape de acneea care o deranja, a inceput sa foloseasca niste pilule contraceptive, Dianette, la recomandarea unui doctorite.

Dupa doar o luna de tratament, efectele adverse erau greu de suportat, astfel incat a incetat sa mai ia medicamentul.

Cu toate acestea, dupa numai 4 saptamani, coapsa stanga a inceput sa o doara si sa se umfle.

Medicul la care s-a dus a diagnosticat-o cu o infectie si i-a prescris antibiotice, recomandandu-i sa mearga peste 2 zile la spital, ca sa faca o ecografie la picior.

12 ore mai traziu, tanara era moarta. Autopsia a aratat ca murise din cauza trombozei venoase profunde, afectiune declansata de contraceptivele prescrise.

Pastilele Dianette sunt cunoscute pentru riscul crescut de a provoca cheaguri de sange sau cancer mamar.

Medicul legist care a facut autopsia spune insa ca o asemenea reactie este rar intalnita, mai ales la fetele atat de tinere.

Doctorul la care s-a prezentat ultima data este insa vinovat ca nu a tinut cont de ce i-a spus tanara: ca luase un timp aceste pastile si ca o rude de-a ei suferise de tromboza.

Specialistul nu a crezut ca problema poate sa apara dupa numai o luna de tratament, mai ales ca riscul de tromboza scade dupa ce pacienta nu mai ia tratamentul.

Dianette este un contraceptiv recomandat deseori pentru rolul benefic in cazul acneei sau a parului in exces.

Peste 50 de milioane de femei din intreaga lume folosesc acest tratament. Riscul de tromboza creste in cazul celor care iau orice fel de contraceptive, mai ales daca acestea fumeaza, sunt supraponderale sau sufera de diabet sau hipertensiune. Aceste riscuri sunt trecute in prospectul medicamentului.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO