A otravit mancarea de la nunta, pentru ca a fost obligata sa se marite la 14 ani. Mirele si trei nuntasi, morti

Ultima actualizare: 13-04-2014 06:54
adoloscenta speriata

O adolescenta din Nigeria, fortata sa se casatoreasca, si-a ucis sotul, dar si pe trei prieteni ai acestuia, dupa ce le-a pus otrava pentru soareci in mancare.

Wasila Umaru, 14 ani, a fost casatorita saptamana trecuta cu Sani Umaru, de 35 de ani, potrivit ofiterului de politie Musa Magaji Majia. Dar cand barbatul si-a invitat mai multi prieteni la masa, pentru a celebra evenimentul, in locuinta lui din satul Ungwar Yansoro, mireasa adolescenta a pus substanta chimica ucigasa in orez, potrivit ABC News.

Umaru si doi dintre prietenii sai au murit in aceeasi zi, in timp ce a treia victima a decedat a doua zi, in spital.

Wasila a recunoscut ca a cumparat otrava de la un magazin din sat si a pus-o in mancare. "Suspecta a recunoscut fapta si a spus ca a facut-o pentru ca a fost obligata sa se marite cu un barbat pe care nu-l iubea", a spus Musa Magaji Majia.
Adolescenta coopereaza cu politia si, cel mai probabil, va fi acuzata de ucidere din culpa.

Casatoria copiilor este destul de intalnita in Nigeria, mai ales comunitatile musulmane si in zona de nord, mai saraca, unde numarul cazurilor creste in perioadele secetoase, pentru ca pentru mirese se plateste un pret, iar pentru familiile acestora inseamna o gura in minus de hranit.

50 la suta din fetele din regiunile rurale din Nigeria sunt casatorite inainte de a implini 18 ani, potrivit UNICEF. Miresele adolescente raman repede insarcinate si de multe ori apar complicati din cauza carora un numar destul de mare mor.

Casatoria fortata, timpurie, este clasificat drept sclavie moderna de ONU, dar si de Legea privind Drepturile Copilului din Nigeria, care interzice casatoria inainte de implinirea varstei de 18 ani. Insa aceasta prevedere legala este adesea ignorata in favoarea legii islamice Shariah, care este respectata cu strictete in nordul tarii.

Pana acum, nicio persoana din Nigeria nu a fost condamnata pentru ca a fortat un minor sa se casatoreasca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO